Günün Sözü

"Sen ey tanrılar alevi ey eliziyum kızı Biz mabedine gideriz mest olmuş halde senin Adetin ayırdığı şeyler hep sihrinde gizlenir Daima kardeş olur insanlar gölgende senin Medeniyet insanlığa güneş gibi nur saçar Bilgimizin ışıkları karanlıkta yol açar Bu yol bizi mutluluğun kucağına götürür Neş’e ile bağlı dostluk insanlığı yürütür Kardeş olun ey insanlar bunu ister tanrımız Bu dünyada her şey geçer en son sana dost kalır İnsanlığa doğruluğa göğsünü aç korkmadan Hür doğmuştur insanoğlu hür yaşamak hakkıdır"

11 Ocak 2016 Pazartesi

Namaz, Zikir Ve İbadetlerin Çakra Üzerindeki Etkisi



İnsan bedeninde 7 ana 12 tali enerji merkezi olmak üzere toplam 19 enerji merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler vücutlarımıza belirli bir geometri ile yerleştirilmiş ve yaradılışın ana şablonu olan yaşam çiçeğini uyum içerisinde yansıtmaktadır.
Ana Çakralar: Kafanın üst kısmı (Taç) – Alın(üçüncü göz) – Boğaz – Göğüs kafesi(kalp) – Göbek üstü(solar pleksus) – Göbek Altı(sakral) – Perine (anüs ile üreme organı arasında) bulunmakla birlikte
Tali Çakralar: Kulaklar – Omuzlar – Dirsekler – Eller – Dizler – Ayaklar (6 x 2 = 12) ‘da bulunmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için : Yaşam Çiçeği ve Müddessir Suresi yazımı okuyabilirsiniz
NAMAZ ve 19 ÇAKRA TEORİSİ
“Yoga Moga ile uğraşacağına git namaz kıl…”
Cümlesinin bilgisizlerin ürettiği bir bilgi olduğunu düşüneceğim aklıma gelmezdi sorularıma cevap arayışım olmasaydı. Bu teoride 19 Çakra merkezi ile Namaz arasındaki uyumu anlatacağım.Tabi ilk olarak abdest almak lazım (19 enerji merkezini aklınızda tutun)
Taharet = Kök çakra
Elleri yıkama =Eller
Ağız ve buruna su çekmek = Bu uygulama yoga’da belirli aletler yardımı ile yapılır ve cala neti olarak isimlendirilir.
Yüzü yıkamak:Alın çakrası(üçüncü göz)
Kolları dirseklere kadar yıkamak=Dirsekler
Başın üst tarafını mesh etmek=Taç Çakra
Kulakları yıkamak=Kulaklar
Boynun iki tarafını mesh etmek=Boğaz çakra
Ayakları topuklara kadar yıkamak=Ayaklar
*12 enerji bölgesini su ile nötrlediniz bu noktada şu bilgiyi vereyim kalp çakrası eller ile yakından bağlantılıdır.Namazda da en önemli merkez kalptir.
Evet buyurun namaza geçelim
Avuç içleriniz kıbleyi gösterecek şekilde baş parmak kulaklara değdirilir (Hatırlayın eller kalp çakra ile bağlantılı)
Eller göbeğin iki üç parmak altında bulunan sakral çakra ile iki üç parmak yukarısında bulunan solar pleksus çakranın üzerinde birleştirilir bu birleştirme dhyana mudra ile benzerlik gösterir dhyana mudra meditasyon sırasında kapalı bir devre meydana getirip vücutta toplanan enerjinin kaçmasını önleme amacı taşır
dhyana
Ezberlenen dualar okunur.Bildiğiniz gibi her enerji merkezinin farklı rengi ,notası titreşimi vardır.Arapça dilinin hemen hemen bütün sesleri vücudun etkilenen kısımlarında bir denge oluşturur (Ritmik Düzen buluşunu araştırabilirsiniz.)
namaz
Rüku’ya gidildiğinde eller dizlerin üzerine konulur sonra Kıyam’a geçilirken eller serbest bırakılır enerjinin bir kısmı bu esnada kalan kısmı da
secdede yere konularak nötrlenir
Ayrıca secde ellerin – Alının – Dizlerin – Ayakların nötrlendiği bir duruştur.
En son iki omuza dönülerek selam verilir.
Tespih kısmında ellerin enerji merkezlerine dokunulur.Yani mudralara Son olarak eller dua pozisyonuna getirilip bilinçsiz olarak “psi ball” oluşturulur.Ve bu enerji formunun yüzünüze sürülerek namaz bitirilir…
psi ball
**Psi ball:Kalp çakrasından ellere gelen enerjinin bir enerji topuna dönüşmesidir.
SONUÇ
Yukarıda abdest namaz ve tesbih ile 18 çakra merkezi arasındaki ilişkiyi anlattım.Tahmin ettiğiniz gibi 18 çakrayı tamamlayan çakra KALP‘tir ve 19 çakra merkezi böylelikle aktifleştirilir.
Hadisler;
“Kişinin kalbi ve bedeniyle beraber namazda hazır olmadıkça Allah o namaza bakmaz.”
“Namazda her uzvun tevazu göstermesi ve kalbin de, Allah Teala’dan korku üzere olması lazımdır.”
“Kişiye namazdan yazılacak ecir, kalp huzurundan başkası değildir.”
bir gün adamın birinin namaz kılarken sakalını elleriyle karıştırdığını gördü, buyurdu ki: Eğer bunun kalbin de hûşu olsaydı vücudunun her uzvunda hareketsizlik olurdu.


Sonuç Olarak;

İnsan bedenine yaşam çiçeği formu ile uyumlu olarak 19 enerji merkezi yerleştirilmiştir. Bu merkezler arasında bulunan en önemli bölüm kalptir. Öyle önemlidir ki onu her türlü hırstan, kibirden, merhametsizlikten, kinden arındırmamız ve barış içerisinde dünyaya bakmamız gerekmektedir İslam’ın bir anlamı da barıştır.

yaşam çiçeği Yukarıdaki şekilde numaralandırılmış bölümler arasında 72 tane bağlantı vardır. 72 sayısı kutsal bir sayı olmakla birlikte DNA’nın geometrisini yansıtır. 



*Alıntı
kaynak: facebook

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder