
Sağlıklı beslenmeye
yönelik duyarlılık sofraya konan gıdalarda daha seçici davranılmasını
beraberinde getiriyor. Bazı uzmanlarca 'süper besin' olarak anılan 10 yiyecek

Anavatanı Güney Amerika. Zayıflatıcı özelliğe sahip olması, dünyanın birçok
ülkesinde hızla popüler olmasını sağladı. Yüksek antioksidan oranıyla ciltteki
kırışıklıkları önlediği belirtiliyor. Sağladığı enerji ve güç nedeniyle
sporcular tarafından da tercih ediliyor.
Barındırdığı yüksek orandaki doymamış yağ, iyi huylu kolesterol olan HDL'yi
yükseltirken, LDL denen kötü huylu kolesterolün seviyesinin düşürülmesine
yardımcı olur. Kalp-damar sisteminin korunmasını sağlar. İçerdiği birçok
vitamin bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilde ve saça iyi gelir. Sağlıklı bir
sinir sistemini destekler.

Yüksek protein oranıyla dikkat çeken Chia tohumu aynı zamanda Omega-3 ve
Omega-6 yağ asidi ihtiva ediyor. Chia tohumu, 5 bin yıl önce Maya ve Aztekler
için en önemli besin kaynağıydı. Hiçbir tadı olmayan Chia tohumu puding ve jöle
haline getirilerek ya da yoğurtların, tatlıların veya salatanın üzerine
serpiştirilerek tüketiliyor.
Kurt
üzümü
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı kan basıncını korumaya yardımcı olur. Kalbi güçlendirir. Enerji ve dayanıklılık sağlar. Cildi gençleştirir. Gözün görme işlevini arttırır. Göz hastalıkları riskini azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı kan basıncını korumaya yardımcı olur. Kalbi güçlendirir. Enerji ve dayanıklılık sağlar. Cildi gençleştirir. Gözün görme işlevini arttırır. Göz hastalıkları riskini azaltır.

Vitamin açısından oldukça zengindir. 100 gram kara lahana, günlük C Vitamini ihtiyacımızı karşılamaya yeter. Ayrıca A Vitamini ile demir ve kalsiyum gibi mineraller içerir.

Yaban
mersini
İçinde bulunan antioksidan maddeler iltihap önleyicidir. Eski Yunan ve Romalılardan beri bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Açai üzümüne kıyasla kalori oranı düşüktür. Yağ içermez. Gençleştirici (anti-aging) etkiye sahiptir.
İçinde bulunan antioksidan maddeler iltihap önleyicidir. Eski Yunan ve Romalılardan beri bağırsak hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Açai üzümüne kıyasla kalori oranı düşüktür. Yağ içermez. Gençleştirici (anti-aging) etkiye sahiptir.
Zencefil
Isıtıcı ve yatıştırıcı özellikleriyle sindirim sistemi rahatsızlıklarında
etkili olur. Kan dolaşımını uyarır. İltihap gidericidir. Taze veya kurutulmuş
olarak tüketilebilir. Taze zencefil acıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Isıtıcı özelliği kuruyken daha yoğundur.

Zerdeçal
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın ana vatanı Güney Asya'dır. Köri tozunun temel öğelerindendir. Hazmı kolaylaştırır, ödem attırır. Kolesterol seviyesini düşürür. Güçlü antioksidan etkiye ve iltihap sökücü özelliğe sahiptir.
Hint safranı olarak da bilinen zerdeçalın ana vatanı Güney Asya'dır. Köri tozunun temel öğelerindendir. Hazmı kolaylaştırır, ödem attırır. Kolesterol seviyesini düşürür. Güçlü antioksidan etkiye ve iltihap sökücü özelliğe sahiptir.


Gün içinde atıştırılan birkaç badem açlık ataklarını önler. Kalbe iyi gelir. Şeker hastası (Tip 2 diyabet) olma riskini düşürür. Alzheimer'a karşı korur. Avokado gibi yüksek miktarda "tekli doymamış yağ" içerir.
Kinoa En iyi bitkisel protein kaynakları arasında yer alır. Tam protein
kategorisindedir. Vücudun gereksinim duyduğu tüm amino asitleri içerir.
Antioksidandır. Gluten içermez. Mineral bakımından zengindir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder