Günün Sözü

"Sen ey tanrılar alevi ey eliziyum kızı Biz mabedine gideriz mest olmuş halde senin Adetin ayırdığı şeyler hep sihrinde gizlenir Daima kardeş olur insanlar gölgende senin Medeniyet insanlığa güneş gibi nur saçar Bilgimizin ışıkları karanlıkta yol açar Bu yol bizi mutluluğun kucağına götürür Neş’e ile bağlı dostluk insanlığı yürütür Kardeş olun ey insanlar bunu ister tanrımız Bu dünyada her şey geçer en son sana dost kalır İnsanlığa doğruluğa göğsünü aç korkmadan Hür doğmuştur insanoğlu hür yaşamak hakkıdır"

15 Ağustos 2014 Cuma

ÇOCUKLARIMIZA VERDİĞİMİZ İSİMLER GELECEKLERİNİ ETKİLER Mİ?




İSİMLERE DİKKAT HAYATIMIZI ETKİLİYOR


AKROFONOLOJİ NEDİR?
Eski zamanlarda, isimler kişiler için umulan hayat yoluna özgü olarak verilmekteydi. Yıldızların etkileri hakkındaki bilgiler yaşamlarında bunu bir iş olarak seçen öğrenci ve bilge kişilerce akılı bir şekilde temsil edilmiştir. Bilge kişiler aynı etkiyi ilave bir araç olarak kavrayarak kendileri de yararlanmıştır.
İşte bu sanat ve bilimin adı Akrofoloji olarak adlandırılmaktadır.
Akrofonoli bize bir isimdeki bağımsız enerji şekillerini belirlememizi sağlamaktadır.
Harfler enerjinin sembolleridir. Sizin sahip olduğunuz enerjileri tanımlar. İsimlerdeki fiziksel, zihinsel, duygusal ruhsal enerji sembollerinin açıklamalarını görmektir.
İsimleri inceleyerek, harfler arasındaki titreşimleri tespit ederek karakter özelliklerini ortaya koymaktır.

AKROFONOLOJİ TARİHÇESİ
İlk olarak Ari ve maya medeniyetlerinde isimler sembollerle ifade edilmişlerdir. Yazıtlarda isimlerin sembollere dönüştüğünü görmekteyiz.
Bu konuda 6.Yüzyıla kadar herhangi bir araştırma konusu bulunamamaktadır.
Sadece 6.Yüzyılda özellikle ispanya ve Portekiz bölgelerinde isim koyarken muhakkak anneanne babaanne ve büyük baba isimlerini koymaya başlamışlar. Hem kimin kime ait olduğu ve kiminle akraba olduğu daha iyi anlaşılmıştır.
Akrofonoloji, astroloji'nin başka bir dili gibidir. Tanınmış bir astrolog olan Shirlie 10,000'den fazla kişinin natal haritasını incelemiş ve yıldızlarla kişilerin isimleri arasındaki geçişleri bulmuştur.
Tarihte orta Asya Türkleri de, Kızılderililer de çocuklarına isim koyarken biraz büyümelerini karakter ve davranışları ortaya çıktıktan sonra isim koyduklarını görüyoruz.
Tarihte insanlık isimlere son derece önem vermiştir. Bu konu ile ilgili araştırmalar birçok ülkede de yapılmıştır.
Daha sonraları isim koyarken herkes kolay ve iyi hissettiği isimleri telaffuz etmeye başlamışlar.
İSİMLERİN TİTİREŞİMİ
Her harfin titreşimi farklı olduğu gibi, her isminde kendine göre titreşimleri vardır. Harfler içinde en yüksek titreşime sahip olan harf "A" dır. Neden A dır . Bu harf enerjiyi en yüksek seviyede alır. Harfin kendisi sivri olduğu için; hem çok iyi bir anten alıcısına sahiptir. Hem de verirken ince fakat çok uzağa titreşimi verme gücüne sahiptir. Tabii ki bu baş harf için daha ziyade uygundur. İsmin ortasındaki ‘a ‘ harfi baş harf kadar etkili değildir. Şunu da ön planda düşünmek gerekir. Her zaman A harfinin titreşimi çok yüksek diye en iyi ve en güçlü harf anlamına gelmemelidir.
Hepimizin takdir ettiği gibi, gücün yüksek olması tek başına bir anlam ifade etmez. Önemli olan gücün dengeli bir biçimde kişiye dağılmasıdır.
İsimlerin titreşimlerinin yüksek ve düşük olması tek başına önemli değildir. Dengeli bir biçimde titreşimde olmasıdır daha anlamlıdır. Titreşimin dengeli ve hayatımızı doğru yönde etkileyebilmesi için aynı tusunami dalgası gibi ilerlemesi gerekir. Nasıl tusunami dalgası çok büyük dalga boyunda olmadan, son derece etkili biçimde ve gücünü yitirmeden uzaklara gidebilme özelliği taşıyorsa, isimlerdeki titreşim de güç dengesini bu şekilde kurabildiği takdirde yapamayacağı bir şey olamaz.
İsimlerin titreşimi derken sadece isimden bahsetmek doğru olmaz. Bir kişiyi ifade ederken isim ve soyadı birlikte düşünülür. Güçlü ve dengeli titreşim, soyadında da devam etmelidir.
Genelde bayanlar evlendikten sonra soyadları değişir ya da ilave soyadı alır. Bu durum kişiyi olumlu, bazen de olumsuz olarak etkiler.
Bu tür konuşmalara şahit olmuşuzdur; evlendikten sonra kendimi kapana kısılmış hissetmeye başladım. Ya da evlendikten sonra kendimi yeniden keşfettim. Bunun nedeni, evlendikten sonra bayanların hayatına yeni katılmış harfler ve bu harflerin yeni enerjileri.

OLUMSUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İSİM TİTREŞİMİ İÇİN NELER YAPILIR?

İSİMLERİN BÜTÜNSEL ENERJİLERİ
İsimlerin bütünsel enerjileri, harf artı hece ve hecelerin birleşmesi ile ortaya çıkan tam yorumdur. Ayrıca soyadı veya göbek isimleri de aynı derece rol oynamaktadır.
İsimlerin; harfleri yan yana koyduğumuz zaman tek tek harfin yorumu ile ismin bütününün yorumu %50 değişir.
Bazı isimlerin enerjileri son derece ağırdır. Yanına konan bir göbek adı veya soyadı ismi kısmi olarak ağırlığını azaltır. 

Bütünsel enerjileri ağır olan isimlerden birkaç örnek vermek gerekirse; 
Ali, Mustafa, Muhammed, Ömer, Ebubekir, Hasan, Hüseyin, Mehmet, Fatih, Ata. Bayan isimlerinden örnek vermek gerekirse; Ayşe, Hatice, Emine, Fatma gibi isimler yaşam da ciddi ağırlık getirip kişilerle ilgili zorluklar yaratabilir. Bahsettiğimiz isimler çok eski ve üzerlerine aşırı sorumluluk yüklenen isimler olduğundan her beden bu kadar sorumluluğu taşıyamaz. Burada önemli olan fiziki bedenin uyum içinde olabileceği harfler titreşimiyle birlikte hareket etmesi gerekir ki, bu hayatta hepimizin ulaşmak istediği mutluluk konumuna ulaşabilsin. Şayet yukarıdaki isimlerden herhangi birine sahip olup hayattaki akışını değiştirmek isteyenler için bu isimlerin yanına bir isim koyarak kendi isimlerinin onlara yüklemiş olduğu bir takım negatif enerjilerin pozitif enerjilerle yer değiştirmesi sağlanabilir.
Dikkat edersek, sanatçıların sahne ismi kendi ismi olmayabilir. Bu değişikliğin onlarca ilk nedeni kolay akılda kalabilmesi, kendi isminin sahneye uygun olmadığını düşünmesi olabilir. Bizce bu değişiklik içgüdüsel olarak doğru karar verilmiş ve isimlerin doğru titreşimi yakalayabilmesi adına yapılmış değişikliktir. Buna en güzel örnek Seda Sayan ‘ dır.
YENİ DOĞAN İSİMLERİNE DİKKAT.
Bebeğe isim verirken, onun hangi özellikleri taşımasını istiyorsak o enerjiyi harekete geçirecek ismi koyarak karakter yapılanmasına yardımcı oluruz.
Anne baba yeni doğacak bebeğinin kendilerine uyumlu olmasını da ister. Hem ailesi ile uyum içinde, hem de hayatta başarılı olmasını sağlamak sizin elinizde. Onun geleceğini aslında ona verdiğiniz isimle bilmeden yönlendirmiş oluyorsunuz. 

Gelin artık bunu bilerek biçimlendirelim. Doğacak bebeğinize size uyumlu ve hayatta karşılaşmasını istediğiniz durumlara uygun isimler belirleyelim. Halihazırda doğmuş bebeklere, gerek gördüğümüz taktirde, yeni yardımcı isimler koyalım. Göreceksiniz hayatınızın enerji akışı gözlerinizin önünde farkında olarak değişecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder